2018. 06. 23.

Colleen Hoover: Ugly Love - Csúf szerelem

Író: Colleen Hoover
Cím: Ugly love - Csúf szerelem
Kiadó: Könyvmolyképző 
Kiadás éve: 2018.
Terjedelem: 326. oldal
Fülszöveg:
Ha meg akarod szegni a szabályokat, készülj fel rá, hogy összetörik a szíved. 

Amikor Tate Collins találkozik Miles Archer pilótával, tudja, hogy ez nem szerelem első látásra, sőt, még barátságnak is kevés. Az egyetlen, ami összeköti őket, a tagadhatatlan, kölcsönös fizikai vonzalom. Amikor a vágyaik felszínre törnek, rájönnek, hogy tökéletes párt alkotnak. A férfi nem akar szerelmet, a nőnek pedig nincs ideje rá, így nem marad más, csak a szex. A kapcsolatuk meglepően jól működik, amíg Tate betartja Miles két szabályát:
Ne kérdezz a múltról!
Ne várj semmit a jövőtől!
Eleinte úgy tűnik, tudják kezelni a helyzetet, de aztán gyorsan ráébrednek, hogy semmi sem olyan egyszerű, mint hitték. A szív érzelmekkel telik meg. Az ígéretet megszegik. A szabályok összekuszálódnak. A szerelem csúf fordulatot vesz. 

Az őszinte szerelem, a testi vágy és titokzatos múlt örök harcának története.
Vesd bele magad!



„A csók egyszerre jó és rossz, helyes és helytelen, és édes, mint a bosszú.”

Vannak még olyan CoHo regények, amik a magyar kiadásra várnak. Ez a jobban vártak között volt?
I: Mindig figyelemmel kísérem az Írónő munkásságát. Nagyon örülök, hogy a KMK ennyire gondol az itthoni rajongókra, így minél több könyvét hozza el nekünk. Erre a kötetre leginkább a hozzá készült előzetes hozta meg a kedvem. Sajnos a film forgatása áll, de
forrás
nagyon remélem, hogy előbb utóbb elkészül majd az adaptáció. Tetszett az ott megismert titokzatos pilóta személye. Az egész olyan szexi, és figyelem felkeltő.
P: Mivel még csalódnom nem kellett az Írónőben, igazi kedvenceket köszönhetek neki, természetesen figyelemmel kísérem a munkásságát, és mindig feljegyzem legalább fejben, hogy ha olyannal találkozok, amit nagyon várok magyarul. A November 9 mellett ez volt még, amivel nagyon szemezgettem. És talán nem meglepő, hogy ennél a megfilmesítés hírekor figyeltem fel. Sajnos egy ideje úgy tűnik áll a projekt, de azért remélem előbb utóbb láthatjuk megelevenedni a történetet, mert ezt a történetet sokan szeretnék a filmvásznon is. 

„Miles egyre erősebben szorítja a tarkómat… aztán megöl. Vagy megcsókol. Nem vagyok biztos benne, mi jön, de szerintem a kettő egy és ugyanaz. Az ajka az enyémen ezernyi érzést hoz elő. Mintha élnék, meghalnék, aztán újjászületnék, és mindezt egyszerre.”

Főszereplőnk Tate, aki éppen bátyjához költözik be, ahol szó szerint belebotlik Miles-ba és egy nem egyszerű viszonyba bonyolódnak. Átérezzük a lány érzéseit, amiért belement a dologba?
I: Tate gondolkodásában kicsit szerintem sok sorstársa ismerhet magára. Biztos voltatok már úgy, hogy megláttatok egy helyes pasit, mindjárt beindult tőle a fantáziátok. Elképzeljük milyen lenne vele együtt lenni, testileg, és lelkileg is. Sokszor pedig többre vágyunk egy
Tate (forrás)
pasitól, mint amit ő nyújtana nekünk. Tate is ebbe a helyzetbe találja magát. Miles hatása alól még neki sincs menekvése, érzi, ők nem csak testileg működnének jól. De sajnos kedves alfa-hímünk többre nem vágyik egy szex kapcsolatnál. Így Tate megrágja magában a dolgot, végül arra a döntésre jut, hogy fiatal ő még, simán bevállalhat egy kis kalandot. Igen ám, lehet, hogy be tudjuk magunkat csapni, ideig óráig, de a szív előbb utóbb jelezz, hogy neki ennyi már nem elég. Teljes mértékben megértem őt, én sem tettem volna másképpen. Nagyon becsülőm őt a későbbi tetteiért, mert mer lépni, így saját kezébe vette az irányítást.
P: A lányok, a nők úgy gondolom, a végletekig reménykedő típusok. Hiába utasít el valaki, még mindig él a remény szikrája, hogy meggondolja magát az illető és mégis van esély. Első „normális” találkozásukkor érzi, hogy valami különleges lehetne közöttük. Nem akarja elszalasztani a lehetőség csak azért, mert Miles nem vágyik komoly kapcsolatra. Felnőtt szingli nőként rá is ráférhet egy kisebb kaland, nem kell ehhez elköteleződés. Titkon viszont érzi, hogy nem lesz elég ez neki, de szerintem sokan hozzá hasonlóan belevágnának a dologba. Tetszett az ő tolmácsolásában a jelen, az apró gondolatai a párbeszédek között, így láthattuk, hogy folyamatosan többre vágyik, hiszen nagyon érzi, hogy nem csak a kémia működik jól kettőjük között. A forró jelenetek tökéletesek voltak, így még inkább együtt lehetett érezni Tate-tel, aki nem érti, miért nem lehet ennél több. 

„- A szerelem nem mindig szép, Tate.” 

A jelenben természetesen kettőjük „kapcsolatát” követjük nyomon, képes volt különlegessé tenni ezt a mondhatni nem új szituációt az írónő?
I: Kettőjük kapcsolata elsőre sablonosnak tűnhet, ám Miles múltja miatt kap egy olyan árnyalatot, ami által kitűnik a többi történet közül. Tate és Miles találkozása sem hétköznapi, vicces szituációval kezdődik. Nem tudnak sokáig egymásnak ellenállni, ám Miles-nak van egy szabálya, amit ha Tate elfogad belebonyolódhatnak kizárólagosan egy intim viszonyba. Tate beadja a derekát. Reméli meg tudja változtatni a férfi nézeteit. A közös
forrás
jeleneteiket megint annyira jól elénk rakta CoHo. Egyszerűen érezni lehet a köztük lévő szikrákat, meg persze a ki nem mondott kérdéseket is. Helyzetüket az is nehezíti, hogy Tate bátyja, és Miles nagyon jó barátok. Miles harcol önmagával, Tate-nek sem könnyű elfogadni, hogy nem lehet köztük igazi kapcsolat. Édes, és keserű helyzetek váltják egymást ebben a történetben. Engem ismét megvett az Írónő, ebbe a szituációba is tudott újat hozni, ami miatt még több könyvre vágyok tőle.

P: A történet alap szituációja most szerintem nem annyira egyedi, mint megszokhattunk, ám egy ilyen szinte sablonos helyzetből is képes kedvencet varázsolni az írónő. És belegondolva tényleg sablonos a dolog, találkozik a srác és a lány, a vonzalom azonnal kialakul, de a srác nem akar komoly kapcsolatot, mégis belebonyolódnak valamibe, amiről a lány azt hiszi majd jó lesz. Ha működik a dolog, egyáltalán nem zavar, hogy már találkoztam ilyennel, és ennek a tálalása amúgy is sokkal jobb volt. Tetszett az egész felépítés, a múlt és a jelen szabályos váltakozása, így egyszerre haladtunk fejezetről fejezetre Miles és Tate bonyolult viszonyában és egyre többet tudunk meg arról, hogy mi történt Miles-szal hat évvel ezelőtt.  

„- Azt hiszem, ha egy férfi megtapasztalja a szerelem legcsúfabb oldalát, többet talán nem akarja kitenni magát ennek.”

Miles nagyon zárkózott, nem beszél a múltjáról és nem engedi, hogy Tate közös jövőről szőjön álmokat. Ő hogyan éli meg közös kalandjukat?
I: Miles-t két idősíkon is megismerhetjük. A jelenben a zárkózót, titokzatos férfi képét kapjuk, a múltban pedig egy szerelmes kamaszt, aki pozitívan szemlélte a világot. Ebben az időben még hitt az örök szerelem létezésében, ám minden megváltozott hirtelen. Így sokkal
Miles (forrás)
jobb volt megismerni őt, mert láttuk, hogy mivé vált, megtudtuk ennek okait is. Nagyon sajnáltam őt ezért, de néha legszívesebben fejbe kólintottam volna a csökönyössége miatt. Persze azért a jelenben is megmutatja a szívét, amely még mindig tud szeretni az összetörtsége ellenére is. Ám ennek felismeréséhez időre van szüksége. Nem is gondolta, hogy Tate lesz az a lány, aki kihúzza őt a gödörből. Az érzelmek tagadhatatlanul egyre erősebbek köztük, ám ahhoz, hogy jövőjük lehessen Miles-nak le kell győznie a múltja kísérteteit. Egy észrevétel Miles-al kapcsolatban, én először a előzetes alapján kialakítottam magamban egy képet róla, de a könyvben volt egy rész, ami nagyon meglepett, de emiatt még jobban megszerettem. Ide nekem egy ilyen pilótát :)

P: Bár elvileg róla tudunk többet, azzal, hogy a jelenben és a múltban is főszereplő, mégis nehéz őt igazán megismerni zárkózottsága miatt. A visszaemlékezésekben egy csupaszív srácot láthatunk, aki fülig szerelmes lesz és ő is azt hiszi ez a szerelem örökké fog tartani. Annyival másabb volt, mint mikor Tate-tel találkozott és nagyon vártam, mi az oka ennek a nagy változásnak. Sejthető, hogy valami igazán komoly dolog, mert csak az indokolhatná a befelé fordulását. Szerencsére nem fordult ki teljesen önmagából, hiszen nagyon sokszor láthatjuk a jelenben is gondoskodó, szeretni képes énjét, csak pár pillanat után ezeket gyorsan visszazárja magába. Egy ilyen megtört szívet mindenki szeretne helyrehozni, Tate is erre vágyik.  

„- Ha képes lennék bárkit szeretni… az te lennél.”

Bár Miles nem beszél róla, mi szépen lassan megismerjük múltjának részleteit, hogy tetszettek ezek a fejezetek?
I: A múlt eseményei is izgalmasra sikerültek. Megismerjük fiatalabb énjét, akit egyik pillanatról a másikra megtalál a szerelem. Minden szép és jó egy darabig, utána jön a buktató, amelyet Miles nem képes elfogadni. Egy aranyos kapcsolat kibontakozását látjuk egy furcsa helyzetben. De a szerelem nem mindig szép, sokszor a csúf oldalát mutatja, amely
forrás
egy életre összetörheti a szíved. Könnyebb volt így megérteni őt. Köszönöm CoHo-nak, hogy a végén elhozta a feloldozást, a befejezés pedig ismételten tökéletes lett. 

P: Sok könyvben láthatjuk párhuzamosan a múltat és a jelent. Az mégis szokatlan, hogy nem a két főszereplő boldog kapcsolatáról olvassuk a visszaemlékezéseket. Miles végzős évében felbukkan Rachel, akiben szó szerint azonnal beleszeret. Onnantól szinte rózsaszínben látja a világot, és ez a gondolataiban is tökéletesen meglátszik, sőt ezt a fejezetek felépítése, szerkesztettsége is visszatükrözi. Nagyon tetszett, hogy ezzel ráerősítettek a helyzetre. Nagyon egyedi módon kerültek a lapokra, és ezzel még könnyebb volt átérezni a fiatal srác rajongását. A nagy csattanó igazán szomorú volt, a leleplezés után már máshogy néztem a jelenbeli Miles-ra.

„Néha nem is magunk miatt kell nehéz dolgokat megtennünk, hanem azok miatt, akiket még magunknál is jobban szeretünk.”
Kedvenc jelenetem:
I: Az első csók.
P: Miles és Rachel találkozása.
Kedvenc szereplőm: 
I: Miles, Tate
P: Miles, Tate
Kinek ajánlom: 
I: CoHo rajongóknak ismét egy kötelező olvasmány. Azoknak is ajánlom akik még csak most ismerkednek meg az Írónővel.
Hasonló könyv: 
P: Elle Kennedy üzlet regényében is szigorú testi kapcsolatból bontakozik ki valami több a szereplők között.
Értékelésem: 
I: Egyszerűen nem is tudok rá kevesebbet adni mint 5 narancslé :)
P: Nem érdemes szaporítani a szót, imádtam. *-* 5 pilótát érdemel egy ilyen könyv.

Érdekesség: Sajnos már elég régóta, de tervben van a könyv megfilmesítése, a leendő főszereplővel készült régebbi interjút hoztuk még pár idézettel kiszínezve.

Mi a te részed a Csúf szerelem filmes verziójában?
forrás
Én játszom a főszerepet, Miles Archer-t. Repülőgép-pilóta. Összetört a szíve és még nem tudod miért, olvasás közben csak a könyv végén. A történet szerint találkozik egy lánnyal a folyosón és kölcsönösen vonzódni kezdenek egymáshoz, szexuálisan. Szabályokat fektetnek le, nem kérdés a múltról és nincs elvárás a jövőtől. Nyilván a dolgok egyre csúnyábbak, amikor nem tartják magukat ehhez. 

„A bőröm boldogabb, amikor ő hozzáér. A hajam boldogabb, amikor a keze beletúr. A szám boldogabb, amikor a nyelve benne van. Bárcsak tudnék így lélegezni! Így élni. Az élet boldogabb lenn így vele.”

Hogy jött az utadba ez a projekt?
Tavaly hallottam a könyvről. A közösségi oldalamon láttam ilyen kommenteket, hogy „Nick Bateman-nek lenne a tökéletes Archer Miles.” És minden nap ezt hallottam, Miles Archer, Miles Archer. Egyszer eljött az a pont, hogy elgondolkodtam, „Ki a fene az az Archer fickó?” Az üzlettársam Cody Hackman azt mondta, miért nem keresem fel Colleen Hoover-t. Végül felvetettük neki az együttműködést és szerinte is jó ötlet volt. Persze előbb el kellett olvasnom a könyvet, mielőtt belevágok; megtettem és imádtam. Kicsit olyan, mintha a Szürke ötven árnyalata találkozna a Szerelmünk lapjaival, de mégse ugyanolyan, mert más a történet és az emberek. A könyv valójában a szerelemről szól, és hogy a szerelem legcsúnyább része, hogyan képes tönkretenni téged. 

„(…) ne csinálj olyasmit, amitől meg akarom szegni a te szabályaidat.”

Ez a könyv annyira szexuális, mint a Szürke? 
Az előzetes más besorolású, mint a könyv. Abban is vannak szexuális elemek, de nem annyira, mint a szürkében. Két kapcsolat van benne. Miles és Rachel, nagyon szenvedélyesek. Nem tudnak meglenni egymás nélkül. Függenek egymástól. Majd jön egy nagy vágás, Miles már 26 éves. Tate-tel másabb a kapcsolata, nyilvánvalóan vannak egymás iránt érzelmeik, de a srác túl zárkózott a múlt miatt. Sok szexjelenet van a könyvben, de ez nem más, mint puszta szex.

„Miles mosolyog, de másra nem. Miles mosolyog, de csak nekem.”

Ideges voltál azoknak a jeleneteknek a forgatásától?
Forrás
Nem, jól érzem magam a bőrömben. Arra koncentrálok, amit csinálok, és nem figyelek másokat. Nem lesz gond.

Van már kiszemelt rendező? 
Sokan szóba jöhetnek, de nem mondhatok neveket. Még éppen keresgélünk. 

„Nem tudom mi volt ez, de még többet akarok belőle.”

Mikor kezdődnek a forgatások?
Reményeink szerint ősszel. Szeptember van becélozva. 

Vettél színjátszás órákat?  
Éppen a Meisner kurzust végzem. Elég intenzív. Napi négy óra, négy héten át. Elképesztő. Nagyszerű a tanár, sokat tanulok tőle. 

„- Talán a fiú útközben valahol elveszítette a lelkét.”

Melyik színész karrierje inspirál téged? 
Egyik kedvenc színészem Christoph Waltz, de nem vágyom pontosan az ő karrierjére, mert más céljaink vannak. Játszott a Becstelen brigantykban és a Django elszabadul-ban. Elképesztő, amit csinál. Szeretném követni a professzionizmusát. De a vígjáték oldalát is szeretem. Mint Johan Hill karriere; ő vicces. Nagy gazember vagyok, és olyan humorérzékem van, amiről más nem is tud. 

Úgy hallottuk izmosodni akarsz a szerephez. 
Izmos és erős akarok lenni, de túlzásba se akarok esni. A lábaim és a mellkasom a fő cél. 

„A csúf részek nem emelnek fel téged. Lehúznak. Magukkal rántanak a mélybe. Megfojtanak.” 

Mit gondolsz a Csúf szerelem és a Szürke ötven árnyalata összehasonlításáról? 
A film elég más. A Csúf szerelem inkább a vágyról szól, és hogy lehet ez csúf. Van benne szex, de az előzetes alapján nem lehet ítélni. Egy hashtag alapján készült: #MilesHighClub, ami terjedt a világhálón. Azt gondoltuk, rendben, mutassuk meg nekik Miles sötét oldalát. Ezért láthatjuk Miles sétálni a folyosón és repülőre szállni. Következő jelenetben már szexszel valakivel, akiről nem tudod kicsoda. Ez más idő is lehet, de ez valójában nincs benne a
forrás
könyvben. Ezen a rajongók is meglepődtek, de ezzel csak a hangulatot akartuk megfogni. 

Felkészültél arra, hogy mindenki feltegye neked a kérdést, hogy te is benne vagy-e a fellegek feletti klubban? 
Biztos, hogy sokszor fogom hallani, készen állok rá. 

„- Ha néhány rövid hónap Tate-tel elég volt ahhoz, hogy a válaszodat talánra változtassa, gondolj bele, mire lenne képes veled egy élet alatt.”

Akkor én el is kezdem… Már volt részed benne? 
Nem! Még nem.  
Forrás   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése