2017. 10. 04.

Music Projekt hét - Zene a könyvben

A legújabb Projekt hét most nem egy ünnepnaphoz vagy eseményhez kapcsolódik, hanem olyan szuper dologhoz, mint a zene. Életünk fontos része, és írók is szívesen nyúlnak ehhez a hálás témához, így megérdemel egy saját projekt hetet. :)

Elég sok könyv van, ahol a zene szerves része a történetnek és sokszor konkrét számokat is megemlítenek. Egyszer már érdekességként is hoztunk ilyet a Cseresznyepiros nyár sorozatnál, és most ehhez hasonlóan válogattunk még egy keveset. :)


Író: Georgia Cates
Cím:
A fájdalom szépsége
Sorozat:
A fájdalom szépsége 1.
Kiadás éve:
 2014.
Fülszöveg:
Jack ​McLachlan iparmágnás a borászat nagyágyúja, egyben Ausztrália legkapósabb agglegénye. Sikerei és vagyona miatt nem ismeretlenek számára a romantikus kapcsolatok bonyodalmai, a zűrös helyzetek elkerülése érdekében extrém szabályok szerint randevúzik. A maga egyszerűségében, kötöttségek nélkül élvezi a gyönyörű hölgyek társaságát. Kapcsolatait üzleti megállapodásként kezeli, minden egyes alkalommal ugyanolyan feltételek szerint. Nincs hosszú távú kapcsolat. Nincs valódi személyazonosság.
Az ő játéka, az ő szabályai. Többnyire elégedett a megszokott játszmával, ám amikor Laurelyn Prescott belép az életébe, muszáj stratégiát váltania. Az új játékos ugyanis minden korábbitól különbözik. Jack világa a feje tetejére áll, amikor három hónapig tartó viszonyba bonyolódik a gyönyörű, amerikai zenésszel. Semmi sem a tervek szerint történik, és Jack egyre több és több szabályt áthág a lány kedvéért. Laurelyn nem is tudja, milyen kivételesen közel kerül ahhoz, hogy olyasmivé váljon, amelynek lehetőségét a férfi elképzelni sem merte. Miatta borul minden játékszabály.

Az első két rész az Ulpius-ház kiadónál jelent meg, de ha hinni lehet a híreknek a trilógia záró epizódja a Könyvmolyképzőnél fog megjelenni, ezért gondoltam nem baj, ha nem feledkezünk el róla. Fontos része a könyvnek a zene hiszen Laurelyn zenei pályán dolgozik és számos dalt megemlítenek, csak a 10 kedvencünket emelnénk ki.

1, Superchick – Beauty from Pain
A legelső számot nem a könyvben említik, csak a dalhoz tartozó listán. A címadást inspirálta, ezért mindenképp meg akartam hallgatni, mert az fogott meg először. Illik is az egész történethez, tetszik nagyon a szövege.


2, Massive Attack - Angel
Egyik kedvenc részem a könyvben, amikor Laurelyn először mutatja meg tánctudását Jack-nek. Ezt a számot választja az előadás kísérőjeként és tökéletesen illik hozzá. Nagyon jól magam elé tudtam képzelni a jelenetet és a kibontakozó feszültséget és vonzalmat.


3, Dear John – Paperweight
Jack egy nagyon szép gitárral lepi meg először Laurelyn-t. Mi sem természetesebb, minthogy azonnal ki is próbálja és a Kedves John egyik zenéjét játssza rajta. Gyönyörű szövege van, még a férfit is elvarázsolja az előadás.


4, Christina Aguilera - Lift Me Up
Erre az érzelmesebb számra gyakorol Laurelyn újabb koreográfiát. Jól el lehet képzelni ehhez is a különböző mozdulatokat a tánchoz. Eltereli a gondolatokat, ki lehet mellette kapcsolni és csak a mozgásra figyelni.

5, Auld Lang Syne
Ezt a zenét a könyv miatt hallgattam meg, de nagyon megtetszett. Egy népdal dallamára írt szöveget hozzá egy skót költő. Újévkor előszeretettel játsszák, ezért nem meglepő, hogy visszaszámláláskor is ez csendül fel.

6, Orinathi - According to You
Ez egy jó csajos zene. Laurelyn, akkor játssza, amikor Jack arról faggatja, hogy milyen is az ő stílusa és melyik szám tudná legjobban elmesélni a történetét. Eddig nem ismertem ezt a dalt, de nagyon megtetszett. :)

7, Dave Matthes Band – Crash Into Me
Ez az első dal, amit megemlítenek. Laurelyn az első Wagga Wagga-ban töltött estéjekor ezt énekli a bárban. Itt látja meg először őt, sőt ekkor figyel fel rá Jack, emiatt a kapcsolatuk elindítójának is lehet tekinteni.

8, Van Morrison – Someone Like You
Első komolyabb találkozásuk az egyetem szüreti vacsoráján van. Laurelyn mit sem sejtve kóstolgatja a különféle borokat, amikor felbukkan Jack prédájára vadászva. Azonnal táncba hívja a nőt és erre a szép lassú zenére kezdenek megismerkedni egymással.

9, The Police - Every Breath You Take
Szintén egy bárban vannak, ahol ez a zene hallható. Szerintem kevesen vannak, akik nem ismerik ezt a klasszikust. Nagyon szép szerelmes szám, nem egyszer fordult már velem is elő, hogy kedvet kaptam meghallgatásához.

10, Anya Marnina - Whatever You Like
Egy nagyobb „krízis” után igyekszik Laurelyn oldani a feszültséget. Bizarr kapcsolatukra gondolva játssza el ezt a számot, de kicsit átdolgozza saját stílusára. Nem egyértelműen romantikus zene, de jól tükrözi, hogy hogyan állt akkor a kettőjük viszonya.



Író: Katy Evans
Cím:
Valós
Sorozat:
Valós 1.
Kiadás éve:
 2014.
Fülszöveg:  

Forró. ​Szexi. Izmos. Fájdalmas. Valós. Perzselő nemzetközi bestseller, mely elsöpör mindent, amit korábban a szenvedélyről képzeltél…
Remington Tate rossz fiú hírében áll a ringben is, ringen kívül is. Gránitkemény teste és nyers, állati ereje őrületbe hajszolja női szurkolóit. Neki azonban attól a pillanattól, hogy a szemébe nézett, nem kell más nő, csakis Brooke Dumas. Vágya színtiszta, ellenállhatatlan és VALÓS.
Brooke számára álomállásnak tűnik a jól fizető új, sportterápiás munka: karban tartani Remington testének tökéletes gépezetét. De mialatt vele és csapatával sorra látogatja a földalatti harc veszedelmes arénáit, Brooke testében is fellobbannak a legősibb vágyak. Ha volt is olyan pillanat, hogy Brooke és Remy csak flörtöltek egymással, hamarosan mindkettejükben kibontakozik az erotikus megszállottság, és kapcsolatuk ennél is többel kecsegtet.
Izzó vágyuknak azonban sötét oldala is van. Vajon képesek lesznek-e kitartani, amikor fény derül Remy legmélyebb titkára, és Brooke-nak családja segítségére kell sietnie – vagy hirtelen minden, amit olyan valósnak véltek, szertefoszlik, mint a káprázat?

Hasonló sorsú ez a regény is, mert ezt is elveszett az Ulpius-háznál, és jó eséllyel a Könyvmolyképzőnél jelenik meg a folytatás. Azért választottuk még ezt, mert itt más módon fontos a zene a történetben. A szereplők sportolók, de a zenével fejezik ki sokszor legjobban egymásnak az érzelmeiket, így osztják meg egymással gondolataikat. És itt is csak a 10 legjobban válogattuk be.


1, Goo Goo Dolls: Iris
Ez még az ismerkedős időszak egyik fontos része, hamar rájönnek, hogy a zene számukra az egyik közös pont. Ezt a dal Remy ajánlja Brooke-nak. Ez a második részben is felbukkan, ez tulajdonképpen Remy száma.

2, Def Leppard: Love Bites
Szintén a történet elején lévő egyik ismerkedős zene.

3, Sara Bareilles: Love Song
Legelső zenélgetés, ezzel próbálja Brooke meghúzni a határokat (amiket persze ő is átlép :D ).

4, Survivor: High on You
Itt már kezdenek kialakulni az érzelmek, és ez egy vidám első küzdelemre emlékezteti Brooke-ot, amikor hallgatják. Remy-t látja maga előtt, amikor harcol.

5, Journey: Anyway You Want It
Imádom, ahogy egymásnak üzengetnek a dalokkal. :D Ezt a dalt, amúgy is nagyon szeretem, ez is még a korai szakaszban szólalt meg, puhatolózgatnak. Ebben a szövegben arról énekelnek, hogy megkaphatsz mindent, ahogy csak akarsz. Ki ne venné ezt magára?

6, Peter Gabriel: In Your Eyes
Ekkora már állandó szokásuk, hogy a küzdelmek helyszíne közötti utazások során közösen hallgatnak zenét. Itt még nem történt meg a nagy vallomás, de azért Remy folyamatosan utalgat, például ezzel a zenével is.

7, Heart: All I Wanna Do Is Make Love To You
A repülőn ülnek éppen, incselkednek egymással, Brooke végig se gondolta, amikor ezt a számot választotta, pedig ezzel tulajdonképpen felkérte Remy-t egy menetre, és a reakció, hát azonnali… :D

8, Nora Jones: Come Away With Me
Egy fárasztó edzéssel töltött nap után együtt pihennek este a szállodában, és hallgatják ezt a megnyugtató zenét.

9, Avril Lavigne: I Love You
Talán nem olyan nehéz kitalálni, de ez a dal egy igazi vallomás, Brooke Remy egy rosszabb epizódja alatt így vall szerelmet a kemény harcosnak.

10, Alicia Keys: That’s When I Knew
Ez a zene már a könyv végén bukkan fel, szintén egy vallomás miatt. Szeretik ilyen formán megmutatni egymásnak, mit éreznek.



Író: Katy Evans
Cím:
Enyém
Sorozat:
Valós 2.
Kiadás éve:
 
2017.
Fülszöveg: 
 

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
„Bármit hajlandó vagyok megtenni, hogy az ENYÉM legyen.” – Remington Tate
A nemzetközi bestseller VALÓS-ban az Underground boksz-bajnokság megállíthatatlan rosszfiúja, Remington Tate, megtalálta méltó ellenfelét. Brooke Dumas, akit azért szerződtettek, hogy tökéletes kondícióban tartsa a férfi testét, olyan elemi ösztönöket ébresztett fel Remington „Remy” Tate-ben, amik olyan ősiek, mint az emberiség maga… most pedig képtelen a nő nélkül élni.
Broke sosem gondolta volna, hogy egyszer majd egy olyan férfi mellett fog kikötni, aki minden nő álma, azonban nem minden álom ér boldog véget, és pont, amikor a leginkább szükségük lenne egymásra, Brooke-ot elragadják a ring mellől. Így most, hogy elválasztja őket a távolság és a sötétség, Brooke számára nem marad más, minthogy megküzdjön annak a férfinak a szerelméért, aki csakis az övé.
Küzdelem a ringben és a ringen kívül…


Először nem akartunk mindkét részről külön lejátszási listát hozni, de kikívánkozott belőlünk a második rész zenei felhozatala is. :)

1, Kelly Clarkson: Dark Side
Azért talán nem meglepő, hogy mivel két részes Brooke és Remy története, néha felhők is takarják a boldogságot. Ezt a számot akkor hallgatják, amikor Remy szeretne megnyugodni, hogy valóban van jövőjük együtt.

2, Sara Bareilles: I Choose You
Szomorú és érzelmes jelenet részese ez a zene. Remy-nek vannak igazán sötét időszakai. Ezzel a számmal is szeretné megerősíteni benne Brooke, hogy tudja, ő mindig őt fogja választani.

3, Lifehouse: Between the Raindrops
A körülmények miatt pár hetet külön tölt a pár a történetben, de ilyenkor is szívesen küldenek egymásnak zenéket. Egy esős Seatle-ben eltöltött nap után jut eszébe Brooke-nak ez a szám.

4, Orianthe: According to You
Brooke-nak nem felhőtlen a kapcsolata a szüleivel. Ez a dal egy lázadó üzenet feléjük, hogy végre ők is jobban megértsék a lányukat.

5, 3 Doors Down: Here Without You és Nickelback: Far Away
Beszédes címükből is kitalálható, hogy a külön töltött idő két kedvenc száma ez Brooke számára.

6, Avril Lavigne: When You’re Gone
Na jó még ez is a „szörnyű” külön töltött idő terméke, de ezt éppen akkor hallgatja főszereplőnk, amikor a barátai próbálják elterelni a figyelmét és felvidítani. A dalból ítélve nem sok sikerrel. :D

7, Red: Hold Me Now
Már említettem, hogy Remy egy nagyon nehéz időszakon esik át ebben a kötetben. Ezzel a számmal kéri Brooke-ot, hogy maradjon vele és segítsen neki.

8, Muse: Uprising
Ez egy energikus zene, ami felpörget. Szereplőink remélik, hogy Remy-nek is segít.

9, Ed Sheeran: Kiss Me
Ez már a második rész legvégén kerül említésre, egy nagyon boldog, szerelmes dal, illik a párosunkhoz.

10, Shania Twain and Bryan White: From This Moment On
Szintén a könyv végén lévő romantikus zene, a boldog jövőt vetíti előre.




Résztvevő blogok:

#01
Virág
-
Never Let Me Go
#02
Annie
-
Lap lap után
#03
Réta
-
HaBár, a könyves kocsma
#04
Ashley Redwood
-
Fleur de Livre
#05
Neverhood
-
Neverhood's Diary
#06
K. A. Hikari
-
Írásaim Tárháza
#07
Dorka
-
Anya olvas
#08
Wandamaci
-
Wandamaci (könyv)birodalma
#09
Gothic
-
Goodbye Agony
#10
Sára
-
Metaforaszennyezés
#11
Csokitorta
-
Varázstinta
#12
Barby Malik
-
Kitablar
#13
Molly
-
Coffee and Manga
#14
Perpetua feat. Indie
-
Könyvjelző
#15
Kovkira
-
Miss Library
#16
Sol
-
Könyvvadászok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése