2016. 12. 02.

Kedvenceink közelebbről 14. rész - Abbi Glines


Blogunk első születésnapjának beöltése után, megértünk egy új rovat megindítására, amit heti rendszerességgel szeretnénk vezetni. Minden részben egy-egy írót/írónőt szeretnénk röviden bemutatni és az 5 legszebb borítójú könyvét is megosztjuk veletek. Reméljük tetszeni fog nektek! :)

Most Abbi Glines Írónőről hoztam nektek bejegyzést. Sorozatai közül már hárommal is megismerkedhetett a magyar közönség, de tartogat még érdekes könyveket. :)


Abbi Glines – 1977, Birmingham
Abbi Glines New York Times, USA Today és Wall Street Journal bestseller író, például a Rosemary Beach, a Field Party, a Sea Breeze, a Vincent Boys és az Existence sorozatok alkotója. Egy könyvimádó, családjával Alabama-ban él. Férjétől három gyereke született, idén októberben született negyedik gyereke, jelenlegi partnerétől. Állítása szerint Twitter függő és sokszor megtalálhatjátok Facebook-on is. Könyvei nagyon népszerűek a fiatalság körében, de legtöbb regénye 16 éven felülieknek ajánlott.



TOP5-es lista:
Pár infó még az Íróról:


Csodálatos „rossz” lányokról írsz. Hangosan nevetek rajtuk, míg olvasok (ami miatt furcsa pillantásokat kapok a férjemtől). Van olyan ember az életedben, aki inspirálja ezeket a remek szereplőket?
Igen. Én magam. Viccelek… Na jó, csak egy kicsit. Minden nőnek van egy belső rossz oldala, amit elrejtenek. Én szűrő nélkül írok róluk, amitől elfogadhatóbbak a világ számára. Ez kellemes és felszabadító is egyszerre.

Szerinted mi a három legfontosabb dolog, ami egy jó romantikus könyvhöz szükséges?
(1) erős hősnő, akivel könnyű azonosulni
(2) félelem, ami szorongatja a szívedet és fáj tőle a mellkasod
(3) olyan pillanatok, amikre a könyv befejezése után is sokszor visszagondolsz

Mikor jöttél rá, hogy író akarsz lenni? Emlékszel az első történetedre, amit írtál?
Amikor kicsi voltam, mindig történeteket alkottam. Vagy hazugságokkal (ahogy páran hívják őket, ha!). Anyukám ráérzett a dolgokra és kaptam tőle egy notebook-ot a születésnapomra. Attól kezdve állandóan írtam, és arra gondoltam az lenne a legjobb, ha ebből lehetne valami. Később lehetőségem adódott arra, hogy ténylegesen ezt csináljam. Az első történet… ez egy nehéz kérdés. Azt hiszem egy lányról szólt, akinek a bátyja összetörte a foci trófeáját. Izgalmas volt!

Az összes vicces és szexi szereplő közül, akikről írtál, ki jellemez téged legjobban?
Blair olyan, mint én. Ő az egyetlen olyan szereplő, aki magamhoz hasonlóra alkottam.

Saját munkádon kívül, melyik a legkedvencebb könyved és miért? És saját műfajodon kívül melyik a kedvenc könyved?
A legnagyobb kedvencem a Büszkeség és balítélet. Soha nem évül el. Nem számít hányszor olvastam . Amikor Fitzwilliam Darcy azt mondja: „In vain have I struggled. It will not do. My feelings will not be repressed. You must allow me to tell you how ardently I admire and love you.” Minden alkalommal elájulok. Gyönyörűen megírt szerelmes történet.
Ezen kívül a kedvenc könyvem Kathryn Stockett-től a segítség. Mindig megsirat. Briliáns.

Ha valamelyik szereplődet bemutathatnád egy másik könyvbéli szereplőnek, ki lenne az és miért?
Nan-t a Rosemary Beach-ből Jess-ek a Sea Breeze-ből, mert Jess megértené. Nan csak egy gazdag elkényeztetett kölyök. Jess anyja striptíztáncos és nehéz körülmények között nőtt fel. 

Mostanáig van kedvenc párod, akiről írtál? És van olyan szereplő, akinek különleges helye van a szívedben?
Imádtam Rush-ról és Blair-ről írni, egyszerűen azért, mert tudom, hogy akárhányszor felbukkannak az olvasók mosolyognak, mert annyira hiányolják őket, mint én. Ha egy embert kéne írnom, Harlow-ot választanám. Még a kutyámat is róla neveztem el. Mindig olyan, mint aki védelemre szorul, egészen addig, míg harcolnia kell valamiért. Ő a legnagyobb harcos a városban.

Mit gondolsz, miért szeretik a szereplőidet?
Mert ők egy család. Olyan, mintha egy tv sorozatot néznének. Vannak szereplők, akiknek egy epizódjaik vannak, de többek folyamatosan szerepelnek a háttérben.

Végül pedig a könyvei: 



A Vincent Fiúk 2011-es 2 rész lezárt kortárs romantikus sorozat. Ez a két első önállóan kiadott regénye és magyarul is olvashatjuk. Ashton a lelkész lányaként, mindig példát kellett mutasson, mindenkihez alkalmazkodott. Tökéletes barátja is hatalmas elvárásokat állít fel vele szemben. Ám amikor Sawyert elmegy családjával nyaralni a lány újra több időt kezd tölteni Sawyer unokatestvérével, Beau-val. Gyerekként elválaszthatatlanok voltak, de mára ez megváltozott. Beau a város fekete báránya, és Ash élvezi, hogy mellette elengedheti magát.  

Az Existence 2011-es 3 rész lezárt paranormális romantikus sorozat, egy kiegészítő novellával. Első két része már magyarul is elérhető. Hősnőnk, Pagan egész életében szellemeket látott, de próbálja kizárni őket életéből. Ez egészen addig működik, míg az új tanév első napján egy rendkívül jóképű srác őt figyeli és a srác halott. Sőt mi több, még meg is szólítja a lányt. Ezzel azonnal megváltozik Pagan megszokott élete.

A Sea Breeze 2011-ben indult, 9 részes kortárs romantikus. Örömünkre már ezt is elkezdte kiadni a Maxim kiadó és már a 4. részre várunk. A tengerparti kisvárosban Sea Breeze-ben felfedezi az igazi szenvedélyt. A nyári szünetben házvezetőnként dolgozik egy gazdag családnál és hamar ráeszmél, hogy a ház tulaja Jax Stone a híres rock sztárja. Különböző hátterük ellenére azonnal fellobban a szikra közöttük.   

A Rosemary Beach 2012-ben indult igen népszerű sorozat, már 13 jelent meg és ez is szintén romantikus műfajban. Érdekessége, hogy az Írónő ezt a sorozatot több rövidebbel kombinálta, összefőzve azokat. Az első 4 rész a Too Far sorozatként funkcionál Blair és Rush a főszereplő párosa. A következő 2 a Perfection sorozat, majd két rész a Chance címkét kapta meg, de onnantól kezdve már csakis a névadó sorozat elemei következnek. Blair csak 19 éves, Rush mostohaapjának a lánya. Még mindig ártatlan és naiv, mert az utóbbi években beteg anyjára vigyázott. Ezzel ellentétben Rush igazi pénzes csávó, szülei mindig elkényeztették. Az új házasság lévén sodorja őket egy helyre az élet, de lehet több is lesz ebből, mint valaha hitték.
A Perfection Woods és Della történetét meséli el. Della számára új élmény volt a házon kívüli élet. Sötét titkot hordoz, amit mással nem akar megosztani, hiszen senki se értené meg. Woods sose vonzódott a Della-hoz hasonló törékeny nőkhöz, nem érnék meg a fáradtságot. Egy éjjel mégis közel kerülnek egymáshoz. De sose gondolta volna, hogy még annál is törékenyebb, mint hitte.

A Chance már Grant és Harlow párosát mutatja be. Amikor Harlow rock sztár apja turnézni indul, Rosemary Beach-re küldi a lányát féltestvéréhez, Nan-hez. A gond csak az, hogy Nan nem szívleli őt. Nehéz hónapok elé néz, amit nem könnyít meg a nap, amikor meglátja Grant-et kisétálni Nan szobájából egy szál alsóban. Grant nagy hibát követett akkor, pedig ismerte Nan hírnevét. Egy közös kirándulást hozza őket közelebb, de Harlow tudja, hogy nem szabad összejönnie ez olyan pasival, aki a féltestvérébe zúgott bele.
Innen már újabb és újabb párosokat ismerhetünk meg. Elsőként Tripp-et és Bethy-t. A gazdag playboy-ok szemében Tripp igazi sztár. Szülei nyomására ügyvéd lett és visszafogott életet él. A városból is elköltözött, ezzel lemondva arról, hogy nagy vagyont örököljön. Bethy összetört, amikor barátja szakított vele, és újra az italhoz menekült. A Kerrington Klubban dolgozik, de szegény lány könnyű befolyásolni. De még öt évvel ezelőtt, eltöltött egy csodálatos nyarat Tripp-pel, ami mindent megváltoztatott benne..

A Field Party 2015-ös 3 rész sport romantikus sorozat. West Abby mindig beképzelt, népszerű és túl jóképű volt mindenki szemében, aki a Lawton High bajnokságot vezeti. Míg kifelé ezt mutatja, belül küzd a bánattal, mert apja rákban haldokol. Maggie élete két éve esett szét, amikor apja meggyilkolta anyját, a lány azóta nem beszél. Elkültözött Lawton-ba, de továbbra is mindent magában tart. West fájdalma egyre nagyobb és ki kell beszélnie magából, ezért egy este az üres pályán megteszi egy lánynak, akire senki nem gondol. Arra azonban nem gondolt, hogy a lány is megszólal.

Abbi Glines legújabb sorozata a Once She Dreamed már new adult műfajban íródott és idén jelent meg az első része. Sammy sose hagyta el szülővárosát ahol felnőtt. Férjhez ment, gyerekei születtek, ugyanabban a házban él azóta is. Nem hangoztatta soha, de borzasztóan unalmas számára ez az élet. De kislányként még nagyobb álmai voltak, be akarta járni az egész világot, csak nem tudta hogy kezdjen hozzá. Egy nap besétált Hale a pékségbe, ahol dolgozott és a lány rájött, hogy ő hiányzott eddigi életéből. Ő képviselte azokat a csodás helyeket, ahova vágyott. Ám lehet, hogy egyszer ráeszmél arra, hogy ha az álmait üldözi, sok minden félresikerülhet…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése