2016. 11. 13.

Blood Red Kiss interjú Gena Showalter, Larissa Ione és Kresley Cole Írónőkkel




Egy novelláskötet erejéig összefogott három nagy kedvenc paranormális Írónőm és megszületett a Blood Red Kiss könyv. Az alkotókat a könyv kapcsán faggatták én pedig hoztam nektek a fordítást, nehogy lemaradjunk bármi infó morzsáról. :)






Nagy rajongói vagyunk a romantikának a Heroes and Heartbreakers-nél, de semmi sem lehet olyan jó, mint egy jól megalkotott paranormális romantikus regény. Most jelent meg nem is egy, hanem három remek Írónő alkotása egy könyvben, Kresley Cole, Larissa Ione és Gena Showalter Blood Red Kiss kötete. Feltettünk nekik pár kérdést az írásaikról, a világaikról és ami a legfontosabb, arról, hogy mi következik.

Mindannyian          játszotok a sors és a sorsszerű társak gondolatával valamilyen módon. Mit szerettek a sors koncepciójában – és főleg a szereplőkben, akik harcolnak ellene?
Kresley Cole
KC: Néha a sorsszerű társak rossz napot fognak ki, mint egy olyan író, aki nem veszi a fáradtságot, hogy hihető történetet alkosson. Amikor elkezdtem írni a Halhatatlanok Alkonyat Után-t, én a sorsszerű társnak pont az ellenkezőjét akartam: egy veleszületett konfliktus, ahol a szereplőknek dolgozniuk kell a szerelemért. A sorozat legtöbb szereplőjének a sors választott. Szeretem megmutatni, hogy a legerősebb, legokosabb teremtményekben is létezik még több erő és ravaszság. Harcolnak a sorssal, de végül, nagyon hálásak azért, hogy a sors győzedelmeskedik.
LI: Ó, persze, kezdjük a legnehezebb kérdéssel. Oké, nos, talán furcsán hangzik, de én mindig hadban állok a sorssal. A makacs függetlenségem utálja ezt a koncepciót, de ezzel együtt, de ez némi nyomást is gyakorolhat az életre. És a sors bekapcsolódik sok reinkarnálódott életbe, és ez már születésünk előtt meghatározza a jövőt. Tehát míg néha inkább kihagynám a sorsszerű társakat, az általam létrehozott világokban gyakran szükségesek a történethez és az szereplőkhöz.
GS: Imádom a szexi alfa hímeket, olyan nővel párba állítani, akit sose választanának maguknak – nos, legalábbis elsőre nem. Szeretem nézni, ahogy kezd megtörni az ellenállásuk, és ahogy megjelenik a vágy, hogy el is tűnjön az ellenállás.

Játszotok a mitológiával és a tudománnyal; ami a legélvezetesebb része a koncepciónak, hogy már ismerős lehet az olvasóknak és könnyebben jelenik meg a fejükben?
KC: Élvezem, hogy új eredetet adok régi mitológiáknak, legendáknak és tündérmeséknek.
Larissa Iona
Például a Dark Skye-ban a pokol végeláthatatlan csapdáival, amik azokat ijesztik el, akik Pandemonia-ba akarnak lépni.
A Wicked Abyss-ban (Sian története, áprilisban érkezik), megmutatom honnan jöttek a csapdák és miért ilyen fontosak. Az első Tündér (fey) hősnőnkkel is találkozhatunk, egy igazi tündérhercegnő (bár a világ messze van a Disney-től), ami azt jelenti, hogy a mesék világában is kalandozhatok.
LI: Ó, ember, imádom ezt tenni! Játszik a kíváncsiságommal, imádom a kutatás és elutasítom a kudarcot. Inkább a tudományos gondolkodásra hajlok, így szükségem van mindenhez valami magyarázatra (ami még Nicole-tól jött a Bound by Night-ban).
Amikor keresni kezdek egy új mítoszt, a logikus részem egyből tudni akarja az eredetét, és a kreatív felem azt kérdezi „Mi lenne, ha?”. Mi van, ha Apokalipszis Négy Lovasa jó fiúk voltak? Mi van, ha léteznek vámpírok, de emberek találtak egy módszert, hogy rabszolgává tegyék őket? Izgalmas! Ez a legélvezetesebb része a dolognak és, hogy visszajelzéseket kapok az olvasóktól, hogy ez milyen ismerős… mégis egyedi.
GS: Talán túl sok Big Brother-t nézek – ne ítélkezzetek! – de szeretem azt mondani „Várni a váratlant.” Venni a megszokottat és tenni bele valami sokkoló csavart!

Gena Showalter
Sok író figyel titeket és keres inspirációt, de ti kikre néztek fel?
KC: A Blood Red Kiss társszerzőire!
LI: Nagyon sok van! A társszerzőim köztük vannak. Igen, tudom, hogy szajkózom a könyvet, de őszintén csodálom ezeket a hölgyeket. Elsők voltak a paranormális-romantika világában, fülledt jeleneteikkel feszegették a határokat. Ó, és a démonok! Sharon Kay Penman szintén különleges helyet foglal el a szívemben. Tudtátok, hogy egyszer elhagyott egy kész kéziratot, amikor ellopták a kocsiját – és újra kellett írnia az agészet? Ha valaha elolvasod az egyik hatalmas kötetét, rájössz, mennyire elképesztő lépés volt ez. Csodálni kell érte.
GS: A legjobb barátaim írók és mindegyiket csodálom. Megértenek. Mintha egy hétig nem zuhanyozok egy határidő miatt. Vagy melegítőt veszek fel nyáron, mert a számítógéphez vagyok láncolva a hideg irodában. Vagy azon élek, amit a családom belém diktál, mert próbálok elmélyülni a karakterekben.

Ha most ránézel az íróasztalodra, milyen lényeges elemeket találsz rajta?
KC: Egy futópadnál írok most, sétálok gépelés közben, így elég csupasz a pult. Más informatikai eszközöket leszámítva (táblagép tartó és hangszóró) egy bögre kávé és egy üveg víz van még ott. Néha post-it-eket is rakok a monitorra.
LI: Egy bögre kávé, kézmelegítő és egy macska.
GS: Egy naptár a billentyűzetem mellett. Ha nem írom le a fontos dátumokat, elfelejtem őket.

Tudnátok mesélni arról, mi várható legközelebb?
KC: Januárban a Shadow’s Seduction jön (Mirceo és Caspion szerelme), majd a Wicked
Abyss áprilisban. A következő Arkánum regényt pedig májusra várhatjátok The Dark Calling címmel.
LI: Akad bőven! Kicsit visszavettem pár ok miatt, mint például a család. Most már aktívan részt veszek a politikában is. Egyszerre több különböző projekten is dolgozom. Hamarosan láthatjátok, hogy bővül a Deamonica sorozat, és Baddon történetén is dolgozom a MoonBound Clan Vampires sorozathoz. Elég zsúfolt év volt mögöttem!
GS: Két projekten dolgozom keményen. A Lifeblood szerkesztésén, az Everlife folytatásán, ahol a valódi élet a halál után kezdődik, a hősnő a számok megszállottja és az ellenség karmai közé kerül – a legnagyobb feladat, hogy lelkeket nyerjen! A másik a Darkest Promise változtatásai, egy Alvilág Urai regény Cameo főszereplésével, a Kín Őrzőjével és Lazarus-sal a Kegyetlennel és Szokatlannal. Vasakaratú és egy démon által megszállt szépség, aki egy pillantásával megolvasztja a szívét!

Kresley, úgy hallottuk, hogy a Warlord Wants Forever-nek egy teljesen új hangos könyve lett felvéve. Miért döntöttél úgy, hogy újra kiadod a hangos könyvet?
KC: A lenyűgözően tehetséges Robert Petkoff dolgozott az eddigi 15 Halhatatlanok Alkonyat Után részeken. Oda-vissza ismeri a világot és a könyveket, amiket narrál. Az olvasók azt akarták, hogy elmesélje Myst és Nikolai történetét is! A Blood Red Kiss-hez készültek változások a történetükhöz, ezért frissíteni kellett a hangos könyvet is.

A démonok világáról a vámpírok világára váltottál. Mi volt a kedvenced ebben az átmenetben?
LI: Nos, vannak vámpírok a Deamonica világában, de a MoonBound vámpírja teljesen mások. Szerettem az igazán fantasztikus Daemonica világot egy logikusabb, valóságosabb világra váltani. Oké, már amennyire egy vámpír rabszolgákkal teli világ valóságos lehet. Emlékeztek, amikor azt mondtam, hogy inkább tudományos gondolkodású vagyok? Igen, ez határozottan érződik a MoonBound vámpíroknál. Tehát annak ellenére, hogy a MoonBound vámpírjaim és az emberek egy kitalált világban élnek, van egy valóságos hangulata az egésznek, ami táplálja az én tudományos énemet.

Myst-et Meseszép vagy Áhított névvel is illetik – te mire vágysz?
KC: Szabad időre, amit a családommal és a barátokkal tölthetek.

Két világodat is kombinálod a Dark Swan-ban – ez egyfajta végjáték? Mit szeretnél látni a két világ találkozásánál?
GS: Szeretnék igen mondani, de minden könyvet további tervek nélkül kezdek. Az adott szereplő lebeg a szemem előtt, nem a világ rejtélyei. Írás közben jönnek a részletek.

Elég nagy tétekkel szembesülnek a párjaid. Írtál már olyan szituációt, ahol nem voltál biztos abban, hogyan keverednek ki belőle a szereplők?
LI: Állandóan. Nem részletezek, egészében épül fel minden. Ami azt jelenti, hogy gyakran szorulnak a sarokba a szereplők. De vicces dolog kiverekedni belőle!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése