2016. 08. 29.

Kedvenceink közelebbről! 2. rész - Colleen Hoover

Blogunk betöltötte első születésnapját és ennek örömére (a nyereményjáték mellett) új rovatot is indítunk, amit heti rendszerességgel szeretnénk vezetni. Minden részben egy-egy írót/írónőt szeretnénk röviden bemutatni és az 5 legszebb borítójú könyvét is megosztjuk veletek. Reméljük tetszeni fog nektek! :)

Második választottunk szintén egy Könyvmolyképzős Írónő, Colleen Hoover. A new adult műfaj hazai megjelenésekor könnyen megszerették az olvasók könyveit, személyes kedvenceink is vannak művei között. Két teljes trilógiát olvashatunk már el magyarul és azt csiripelik a madarak, hogy a későbbiekben is érkezik még magyar fordítás az Írónőtől.


Colleen Hoover - 1979, USA
Colleen Hoover New York Times bestseller írója, híresebb művei: Slammed – Szívcsapás, This Girl – Ez a lány, Point of Retrait – Visszavonuló, Hopeless – Reménytelen, Losing Hope – Reményvesztett, Finding Cinderella – Helló, Hamupipőke, Maybe Someday, Ugly Love, Maybe Not és a Confess. Texas-ban él férjével és három fiukkal. Az írás előtt szociális munkásként dolgozott Texasban, nőkkel, csecsemőkkel és gyerekekkel foglalkozott. Első regényét, a Szívcsapást 2012-ben adta ki.


„Írok, mert kell.
Értékelek, mert akarok.
Adót fizetek, mert kell.”

TOP5-es lista:
A Hopeless kakukktojásnak számít, de sokkal jobban tetszik a magyar borító, a pici változtatással. ^-^
Pár infó még az Írónőről:
Mi vagy ki inspirál az írásban?
Mindig is írni akartam, de sose hittem, hogy a karrieremmé is válhat. Végül, az anyukám biztatott az első könyvem megírásánál. És persze az Avett Brothers dalszöveg is: „döntsd el, mi akarsz lenni és legyél az.”

Mikor tudsz időt szakítani az írásra? Ez megváltozott az első regényed írása óta?
Amikor a Szívcsapást és a Visszavonulót írtam, minden szabad percemben írtam. Tizenegy órában dolgoztam és a fiam a közösségi színházban játszott és napi három órát gyakoroltak, hétvégén napi ötöt. Tehát a gyakorlás alatt írtam. Aztán hazamentem és még többet írtam. Valószínűleg csak napi négy órákat aludtam három hónapon keresztül. Most, az írás a fő foglalkozásom, így az írásra szánt órák kicsit rugalmasabbak. Elég időigényes, de imádom és semmi másra nem cserélném le.



Mesélj az írási folyamatodról.
Az ötlettel kezdődik. Mindig próbálok újdonságokat kitalálni, de néha van olyan, ami megragad bennem. Amikor eljutok arra a pontra, hogy nem tudok másra gondolni, tudom, hogy le kell írnom. Innentől kezdve minden folyamat más. Mindig visszamegyek és átszerkesztek minden fejezetet a megírás után, de néha az elejétől írom újra. Az Ugly Love-nál a legtöbb Miles fejezetet megírtam és csak utána tértem vissza és írtam meg Tate szemszögének fejezeteit.

Melyik a kedvenc saját könyved?
Ez olyan, mintha azt kérdeznéd ki a kedvenc gyerekem! Minden nap más. ;)

Hogyan egyensúlyozol a pikáns és a romantikus között?
Leginkább attól függ, hogyan írod meg a párbeszédet. Amikor olvastam, rájöttem, hogy ez a legfontosabb számomra – ha nem valószerű, vagy te nem mondanál ilyet, nem jó. Szerintem sok írónak el kell olvasnia a megírt oldalakat hangosan, mintha valójában eljátszaná a szituációt. Néha megkérem a férjemet, hogy olvassa velem, legyen ő a másik szereplő. Akkor tényleg érezhető, ha valami természetes, tényleg életszagú – nagy segítség számomra.

Végül pedig a könyvei:
A Slammed-Szívcsapás trilógia az Írónő első sorozata, mely 2012-ben jelent meg. Ezt magyarul is olvashatjuk. A 18 éves Layken családját nagy tragédia éri, apukája meghal. Ezután a család még inkább összetartóvá válik és anyukája nagy támasza lesz. Hiába mutatja magát erősnek, neki is szüksége van a támogatására. Első reménysugár új szomszédjuk Will, akivel végre újra jól érzi magát a lány. Ám már az első randi után kiderül, hogy hatalmas akadály áll kettőjük között.
A Hopeless is 2012-es new adult sorozat 2 résszel és egy kiegészítő novellával. A Reményvesztett személyes kedvencünk, teljesen magával ragadt minket Sky különleges története. A lány múltjában akad egy szörnyű tragédia, amit igyekszik eltemetni magában, a külvilág felé nem is mutatja, hogy mennyire összetört. Majd találkozik Dean Holder-rel a hírhedt nőcsábásszal, akinek fél megnyílni, de szép lassan mégis sikerül. Ám a fiú is sötét titkok hordoz magában. Vajon mi lesz kettőjükkel, ha ezekre végre fény derül?
A Maybe 2014-es „sorozat”, egy kötet és egy kiegészítő novella alkotja new adult műfajban. Sydney idilli életet él, mintatanuló, remek állása is van mellé, legjobb barátnőjével él és egy csodálatos pasival jár. Mindezek mellett még a szemközti lakásból állandó zenét is hallgat, ami szép lassan egész életének aláfestő zenéjévé válik. Ám egy nap kiderül, hogy barátja megcsalta, így tökéletes élete összeomlik. A szemközti zenéhez egy titokzatos srác is tartozik, Ridge, aki miatt mégis van remény, hogy tovább tud lépni. De ez sokkal nehezebb, mint várta...
A Never Never sorozat három részes és Tarryn Fisher Írónővel együtt alkották. Romantikus, de misztikus elemeket is tartalmaz. Az első rész 2014-ben jelent meg. /Itt nagyon rövid és találó a fülszöveg, úgyhogy egy az egyben fordítom./ Legjobb barátok, mióta járni tudnak. Tizennégy éves koruk óta szerelmesek egymásba. Ma reggeltől viszont vadidegenek egymás számára. A fiú mindent megtesz, hogy emlékezzen, a lány pedig mindent megtesz, hogy felejtsen.
Végül pedig 5 önálló regényt is írt már Colleen Hoover.
Az Ugly Love 2014-es kortárs romantikus könyv, aminek éppen készül a filmadaptációja. Amikor Tate és Miles találkoznak, tudják, hogy ez nem szerelem első látásra, de még barátok se tudnak lenne. Mégis van közöttük vonzalom. Ennek nem akarnak ellenállni, ezért megegyeznek, hogy érzelmek nélkül is tudnak együtt lenni. Vajon tényleg tudják kezelni ezt a helyzetet?
A Confess 2015-ös, new adult regény. Aubunr élete megtervezett. Nincs hely a hibáknak. Dallasba megy egy galéria állásinterjújára, de nem számított arra, hogy ilyen mély vonzódást fog érezni az ott dolgozó művész iránt. Most az egyszer kockáztatni fog, de Owen titkai veszélyeztetik a kapcsolatot. A férfi se akarja elveszíteni, de megnyílni se tud teljesen.
A November 9 is 2015-ös new adult könyv. Fallon találkozik Ben-nel a feltörekvő íróval egy nappal a költözése előtt. A kettőjük közötti vonzódás hatására együtt töltik a lány utolsó napját. Bár útjaik külön válnak, de minden évben találkoznak egyszer, ugyanazon a napon. De meddig tarthat még ez?
A Too Late "csak" egy rövidebb wattpad-on megosztott történet, amit idén olvashattak először a rajongók. Sloan megjárta a poklot is az öccsével. Kénytelen egy veszélyes és korrupt emberrel élni, Asa-val, csak hogy az öccse megkapjon mindent, amire szüksége van. Asa életében a legjobb dolog a Sloan-nal való kapcsolata. Tudja, hogy sose engedi el a lányt és azt is, hogy helyteleníti azt, amit csinál. De megvannak a maga módszerei, hogy elérje, amit akar. Egy dologgal nem kalkulált egyikük se, Carter-rel.
A legújabb pedig az It Ends With Us, hó elején jelent meg, nem megkepő módon new adult műfajban. Lily-nek nem volt könnyű dolga, de keményen dolgozott és mindent elért, amit akart. Még egy jóképű idegsebésszel is fellángol közöttük valami, így olyan, mintha minden tökéletes lenne. Ám Ryle makacs és kicsit arrogáns, de Lily a gyenge pontja. A nő úgy érzi nyithat felé, talán még korábbi nagy szerelmét, Atlas-t is el tudja felejteni. Ám egy nap a férfi újra felbukkan és minden veszélybe kerül, amit Lily eddig felépített.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése