2016. 08. 19.

Kedvenceink közelebbről! 1. rész - Jessica Sorensen


Blogunk betöltötte első születésnapját és ennek örömére (a nyereményjáték mellett) új rovatot is indítunk, amit heti rendszerességgel szeretnénk vezetni. Minden részben egy-egy írót/írónőt szeretnénk röviden bemutatni és az 5 legszebb borítójú könyvét is megosztjuk veletek. Reméljük tetszeni fog nektek! :)

Első választásunk Jessica Sorensen Írónő. Hazánkban 3 könyve jelent meg eddig a Könyvmolyképző kiadó gondozásában, de ha minden jól megy, várható még magyar fordítás tőle. Ezzel szemben igen termékeny alkotónak számít, mert számos megírt könyvvel büszkélkedhet, sokáig tartott összeszedni őket. :D Ezért az első rész örömére nem is 5 kedvenc borítót hozok tőle, hanem 10-et, mert tényleg nagyon sok gyönyörű akad közöttük.



Jessica Sorensen - 1983, USA
Jessica Sorensen a New York Times és az USA Today bestseller írója, ismertebb new adult könyvei az Ella és Micha titka, a Callie és Kayden és a véletlen és a Breaking Nove. Paranormális sorozatokat is ír, mint a Fallen Stars, a Shattered Promises, Darkness Falls és a Death Collectors. Imád írni és olvasni és lelkes rajongója a Vámpírnaplók és a Modern Család TV sorozatoknak. Szereti a komoly zenét is. Széles zenei ízlése van, és kedvenc számainak listája vagy egy kilométer hosszú! Aktuális kedvenc bandái: Chevelle, Rise Against, Alkaline Trio, Brand New, Death Cab for Cutie, Flight 409 és a Nirvana. Végül pár olyan film, amit bármikor újranézne: Mindenütt jó, Juno, Büszkeség és Balítélet, Másnaposok és a Rossz tanár. Forrás

Borítóválasztás terén nem volt nehéz dolgom, mert rengeteg választási lehetőségem volt, viszont mégis nehéz volt, mert csak 5-öt nem is tudtam volna kiemelni. :)

És most íme a TOP10-es lista:

Pár infó még az Írónőről (2012-es és 2013-as interjú részletek):
Melyik a kedvenc saját sorozatod?
A Death Collectors. Jobban élveztem a megírását, mint a korábbiaknak. Van valami különös Ember-ben és a történetében.
Ki tervezi a borítóidat?
Az eddigieket Regina tervezte (www.meaidesign.com) Lenyűgöző munkái vannak.
Mikor kezdtél írni?
Középiskolában írtam az első regényemet. Leginkább matek órán írtam, amikor a tanár magyarázta épp a dolgokat, és valószínűleg ezért nem az erősségem a matek. De az első könyvemet, a Fallen Star-t kb három évvel később írtam.
Amikor írsz érezted már úgy, hogy te vagy az egyik szereplő?
Állandóan. Bele is kell képzelnem magam a központi szereplők helyzetéve és úgy kell látnom a dolgokat, ahogy ők és éreznem kell, hogy mit éreznek. Majdnem olyan, mintha a történet része lennék.

Kedvenc étel: Csirkés Teriyakis szendvics
Kedvenc ország: Még csak az Egyesült Királyságban voltam és elég nagyszerű volt.
Kedvenc szín: lila
Kedvenc állat: ló (szívem mélyén kicsit cowgirl vagyok)
Kedvenc könyv: Ó, de hát annyi van! Pár kedvenc íróm: Cassandra Clare, Sarah Dessen, Becca Fitzpatrick, Abbi Glines, Tammara Webber, Jamie McGuiry és Jennifer L. Armentrout.
Kedvenc ital: diétás Dr. Pepper
Kedvenc étterem: Red Robin

Homok vagy tenger? homok
Kávé vagy tea? kávé
Cosmopolitan vagy Mojito? Mojito
Nyomtatott vagy e-könyv? nyomtatott
Sportos vagy kocka? kocka
Micha vagy Kayden? Ez igazán nehéz… Kayden fanok ne utáljatok, kérlek, de Micha-t választom.
Forrás

Végül pedig a könyvei:
A Fallen Star 4 részes 2011-es paranormális sorozat. A 18 éves Gemma élete sose volt normális. Nem ismeri a múltját és szörnyek üldözik. Teljesen érzelemmentes addig a napig, míg először sírva nem fakad. Onnan kezdve megismeri a többi érzelmet is és felborul az egész élete. Még jobban bonyolítja a dolgokat Alex megjelenése, a fiú szexi, titokzatos és veszélyes. Gemma rájön, hogy látta már korábban, a rémálmaiban. Próbálja távol tartani magát, de nem könnyíti meg a dolgokat az se, hogy egyre több részlet derül ki a múltjáról.

A Véletlen sorozat 7 kötetből áll. 2012-ben jelent meg a nálunk is ismert Callie & Kayden és a véletlen. New adult sorozat, erről tudhatjuk, hogy megtört szívű fiatalokat ismerhetünk meg benne. Callie és Kayden a főiskolán találkoznak és hosszú utat tesznek meg mire tényleg kibontakozik a szerelmük. A címekből látszik, hogy nem minden jötetnek ők a főszereplői. Luke-t már az első részben megismerhetjük, Kayden legjobb barátja, de Callie-vel is nagyon jó viszonyt sikerül kialakítaniuk. Seth pedig a lány legjobb (meleg) barátja és az első két könyvben már Greyson-nal is találkozhatunk.
Titok hasonló a sorozat felépítése, mint az előzőnél és műfaja is azonos. Ella és Micha régről ismerik egymást, de a főiskolai tanulmányuk miatt eltávolodnak egymástól. Ella az ott töltött idő alatt nagyon megváltozik, de Micha az egyetlen, aki talán elő tudja csalogatni régi énjét. 4 teljes regény alkotja a sorozatot, az első 2012-ben jelent meg. A képsor első és utolsó két története csak kiegészítő novella. És a címekből most is látszik, hogy van két történet, ahol másik páros kerül a középpontba, Lila-t már az első részben megismerhetjük.
A Fallen Souls A Fallen Stars spi-off sorozata. 2012-ben jelent meg első része és 2 kötet íródott. Gemma és Alex a főszereplők, együtt élnek már. Együtt megvívták csatáikat és remélik végre pihenhetnek, de sajnos ez hiú ábránd. Alex nyom nélkül eltűnik.
A Darkness Falls egy 2012-ben indult trilógia, amit ifjúsági fantasy, de akár disztópiának is mondható. Amikor egy titokzatos vírus terjed el a világban, az embereknek nincs más esélyük, a föld alá kell rejtőzniük, messze a vámpíroktól. A 17 éves Kayla egy harcos, aki védelmezi a Kolóniát. Három szabályt kell követniük, de ez nehéz a számára és amikor hibázik súlyos döntést kell meghoznia. Száműzik és egyedül kell boldogulnia a kegyetlen világban. Találkozik egy csoporttal, akik tudnának segíteni, de vajon megbízhat-e bennük?
A Death Collectors trilógia két verzióban jelent meg, első része 2012-ben. Ahol nincs "X" a címben, az ifjúsági verzió, a képen láthatóak viszont felnőtt olvasóknak szólnak. A 19 éves Ember élete a halálról szól. Ha megérint valakit látja a halálát, ez az átka. Titkát csak legjobb barátnője, Raven ismeri. Ez megváltozik, amikor találkozik a titokzatos Asher Morgen-nel. Ő az egyetlen, akinek nem látja előre a halálát, és ez felüdülést jelent eddigi életében. Közel kerülnek egymáshoz, de Ember-t egyre jobban zavarja, hogy a fiú vajon mit titkol előle.
A Shattered Promises 4 részes és egy kiegészítő novellát tartalmazó 2013-as paranormális romantikus sorozat. Érdekessége, hogy a Fallen Star sorozat bővített és újragondolt verziója. Így a tartalma is ugyanaz, csak Gemma itt 21 éves. 
A Nova sorozat 2013-ban kezdődött az 5 rész mellett 2 kiegészítő történetet is olvashatunk és ez is new adult műfajú. Nova Reed-nek voltak álmai, híres dobos akart lenni és feleségül akarta venni igaz szerelmét. De egy pillanat alatt minden szertefoszlott. Árnyéka régi önmagának és olyanokat tesz, amit korábban sose hitt volna. Ám egy nap találkozik Quinton Carter-rel és meleg, mézszínű szemeivel. A lány ugyanolyan törött kívül, mint belül. Kapott egy második esélyt az élettől, de nem akar vele élni. Nova az első, aki újra meg tudja nevettetni.
Az Unbeautiful 2014-es new adult sorozat 2 kötettel. Emery-t mindenki tökéletesnek látja és úgy hiszik, aki szép, boldog is. De a csinos külső sötét titkokat rejt, amit senki se tudhat. Ám úgy érzi lassan ez a titkolózás felemészti. Ryler kívülről ijesztő, tetoválások, piercingek, hegek. Ő a srác, aki nem beszél. De lehet lenne olyan, akinek szívesen megnyílna. 
Az Unraveling You sorozat 2014-ben indult és a Titok sorozat spin-off-ja, tehát a két főszereplő Ella és Micha lánya és Lila és Ethan fia. 4 része jelent meg és itt külön megjegyzem, mennyire tetszik a borítók koncepciója. Lyric-nek jó élete volt. Sok mindenben tehetséges, szerető család és barátok veszik körül, de úgy érezte mégis hiányzik valami. Aztán találkozik az új szomszéddal Ayden-nel, akivel jó barátok lesznek, de idővel kezd elmosódni ez a vonal és egyre közelebb kerülnek egymáshoz.
A Sunnyvale 2015-ös new adult sorozat, utolsó két része idén jelent meg, tehát nagyon friss. :) Isabelle mindig láthatatlan volt, szürke kisegér. Nővére, Hannah árnyékéban él, minden fiú körötte legyeskedik, még a szomszéd fiúk is, Kai és Kyler. Isabelle titkos szerelme az utóbbi fiú, de tudja, hogy sose lehet esélye nála. Míg nem nagymamája ajánlatát elfogadva a tengerentúlra utazik nyáron, ahol végre meg tud nyílni és megváltozik, de vajon így sikerül meghódítania a fiút, ha visszatér?
A Guardian Academy 2015-ös ifjúsági fantasy. Eddig 3 része jelent meg, de érkezik majd a folytatás is. Alana Avery élete messze van a normálistól. A családjában a legtöbben Őrzök, az emberiségre vigyáznak és erre készül ő is kiskora óta. Ám amikor elérkezik a döntés, A Felügyelőket válassza, akik bűnügyeket oldanak meg és ezzel feje tetejére áll az élete. A kiképzést egy iskolában kapják, ahol találkozik Jaxon Gray-jel, leendő partnerével, aki vérfarkas. Az összetűzések ellenére is jól haladnak a felkészüléssel és Alana elhatározza, hogy kideríti mi történt anno a nagyapjával. A nyomozás során azonban olyan dolgokra bukkan, amire nem számított.
A Broken City 2015-ös ifjúsági disztópia, eddig 2 megjelent résszel, a harmadiknak még csak a borítója van meg. Szereplőink olyan világban élnek, ahol nem létezik a szabadság, az élet csak a túlélésért folytatott harcról szól. A legtöbb embernek még neve sincs. Főhősnőnknek volt neve, Allura, mielőtt elfogták. Azt mondták neki, hogy egy senki és el is hitte, mégis álmodozott arról, hogy egyszer kiszabadul. Álma akkor teljesült, amikor 3 srác jelent meg, akik egy titkos csoport tagjai, az ő céljuk, hogy kiszabadítsák a névteleneket. A világ akkorra viszont már megváltozott és a lánynak meg kell tanulni megbízni bennük a túlélés érdekében.
A Lexi Ashford egy rövidke 2015-ös sorozat, ami nem is jelent meg nyomtatott formában. Lexi híres volt arról, hogy összekuszálja a dolgokat, de sose gondolta, hogy 26 évesen munka és otthon nélkül marad. Nincs más választása, visszatér szülővárosába, hogy önmagára találjon. Hamar rájön, hogy sok minden változott, barátnői már házasok és gyerekük van, egy dolog változatlan, Anders szexissége. Egy őrült éjszaka után Las Vegas-ban ébred, gyűrűvel az ujján. Hozzáment Evan-hez, Anders bátyjához, akit alig ismer.
Sorozatok mellett önálló regényeket is ír:
The Forgotten Girl - 2014-es misztikus thriller - A 21 éves Maddie-t kísérti a múlt, amire nem emlékszik. 15 évesen volt egy baleset, aminek következtében amnéziája lett. Most olyan, mintha két személyiség küzdene benne, a jó és a rossz. A jó Maggie terápiára jár, sok időt tölt a családjával. A másik szeret embereket bántani és néha még meg is ölni őket. Így az élete rejtélyekkel teli. Vajon ki tudja bogozni az összekuszálódott szálakat?
Confessions of a Kleptomaniac - 2015-ös ifjúsági romantikus - Luna-ról mindenki azt hiszi, hogy jó kislány, de van egy sötét titka, kleptomániás. Évekig titokban tartja, de egyszer hibázik. Szerencséjére Grey Sawyer segítségére siet. A fiú nagy népszerűségnek örved az iskolában és Luna fél, hogy titka nem marad tovább titokban.
The Illusion of Annabella - 2015-ös new adult - Annabelle normális életet él egy szerető családban, arról álmodik, hogy táncos lesz. De a végzős éve előtti nyáron minden összeomlik és abban se biztos, hogy az eddigiek valóságosok voltak. 6 hónappal később már teljesen más életet él. Állandóan bajba kerül és a következményekkel se törődik. Házi őrizetbe kerül, egyedül kedves szomszédja, Luca tud közel kerülni hozzá. A fiú szép lassan kezd rájönni, mi történt azon a végzetes éjszakán.
Rules of a Rebel and a Shy Girl - 2016-os new adult - Egy csókkal kezdődött és egy listával végződött, a közepe ennél bonyolultabb. A lista segítene megvédeni a Beck és a köztem lévő barátságot, hogy ne legyen újra csók. A szabályok egyszerűek, de minél több időt töltenek együtt, annál nehezebb azokat betartani. 
És legeslegvégül készül két teljesen új sorozat is, amikről még nincs részletesebb információ.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése