2015. 08. 31.

Julie Garwood: Az esküvő (Skót urak menyasszonyai 2.)


Író: Julie Garwood
Cím: A menyasszony
Sorozat: Skót urak menyasszonyai
Kiadó: Gabó kiadó

Kiadás éve:  2006.
Terjedelem:  412 oldal
Fülszöveg:

Amikor az angol Haynesworth báró lánya, Lady Brenna megtudja, hogy apja egy tartós szövetség reményében egy felföldi nemes úrhoz, MacNare-hoz kívánja nőül adni, még nem sejti, hogy kalandos útja során egy másik férfi karjában köt ki… mégpedig annak feleségeként. Connor MacAlister, a vad külsejű, nyers modorú, szűkszavú és hirtelen haragú földesúr esküdt ellensége MacNare-nak, s egy hosszú ideje tartó viszály részeként mintegy bosszantásképp elrabolja Brennát, s maga veszi feleségül. Hamarosan azonban rájön, hogy hibát követett el – újdonsült asszonya önfejű, makacs és határozott természete révén felborítja addigi megszokott életét… A gyors és viharos esküvő után a romantikus érzületű és férje barbár felfogásán megütköző Brenna eltökéli, hogy kedvességével és odaadó viselkedésével megnyeri Connor szívét. Az ébredő kölcsönös vonzalmaknak azonban gátat szab a férfi komor családi tragédiája, s Brenna hamarosan pusztító klánviszályok közepében találja magát… Julie Garwood A menyasszony című regényének folytatásával ismét a Skót-felföld tájaira kalauzolja el az olvasót, a Kincaid-klán történetéhez hasonlóan romantikus és cselekményes fordulatokkal jelenítve meg a MacAlisterek vérbosszújának izgalmas elbeszélését is.


 "Azt hitte, Brenna is olyan lesz, mint a többi nő, akit idáig ismert, de már rájött, hogy tévedett."

Véleményem: 

Az első rész befejezése után nem is volt kérdéses, hogy a folytatást is el fogom olvasni. Nagyon vártam, hogy Connor és Brenna története is magába szippantson. Nem kellet csalódnom Julie Garwood-ban ismét egy remek történetet alkotott meg olvasói számára.
Már az eleje nagyon érdekesen indult. Tetszett, hogy kaptunk egy komor és egy vicces múlt

idézést is. Már ebben a részekben megkedveltem szereplőinket. Betekintést kaptunk mind a kettőjük gyermekkorába. Az itt megismert események nagy hangsúlyt kapnak a további történetben. Úgy gondoltam, hogy ezekkel a lépéssel már megalapozta a regény hangulatát az Írónő.

Ismét egy igazi vad skót „barbár” férfit kaptunk egyik főszereplőnknek.  Aki a múlt nehéz súlyát cipeli magával, egy esküt, amit be kell tartani minden áron. Szívére páncélt húzott ez miatt, hogy sose érje fájdalom.  Ám minden megváltozik, amikor megismeri a mi Brenna-nkat. Az elején egy tervnek indult a házasságuk, de mint tudjuk, egyes feladatok túlnőhetnek rajtunk. Connor is megtapasztalja ezt, mert a legváratlanabb helyen, és időben ér utol minket a végzetünk.


Brenna egy szerethető karakter volt, a maga konokságával, és szétszórtságával együtt. Jól kezelte a kialakult helyzetet. Megmutatta, hogy nem az ijedős hősnők közül való, és meg tudja magát és családját is védeni, ha kell. Tetszett, ahogy próbálta a legjobbat kihozni a helyzetből. Kitartása példás, ami Conor viselkedése mellé igazán kellett. Ezzel bebizonyította, hogy egy igazi harcos feleség, aki megállja a helyét férje mellett.

Kettőjük „csatározásait”, ismerkedését, és szenvedélyét is nagyon jó volt végig követni.  Amiből nem hiányoztak a vicces, és fordulatos események sem. Connor-t azért néha jól leszidtam volna, kicsit túlzásba vitte a dolgokat. Nagyon örültem, hogy Alec és Jamie is feltűnik ebben a részben is. Jó volt velük újra találkozni. Főhőseink családjáról megint kiderült, hogy hagynak kivetni valót maguk után. Connor mostohaanyja, és mostoha testvére szörnyűek voltak.  Brenna apja se lopta be magát a szívembe. Erotikus jelenteket is jók voltak, pont annyi volt amennyi egy ilyen történetben el kél :) A bonyodalom is jól volt, kivitelezve, volt min izgulni. Párosunk bebizonyította, a sors is egymásnak szánta őket. Csatákat nem csak a harcmezőn, hanem az életben és a szerelemben is meg kell vívnunk.

Nagyon sajnálom, hogy nincs több része a sorozatnak, ez miatt van egy kis hiány érzetem. Olyan jó lett volna a többi skót harcosunk történetét is megismerni. De ha ezeket nem nézzem, én úgy gondolom a maga műfajában jól helytálló történeteket kaptam, olvashattam.




Kedvenc jelenetem:
Brenna gyerekkori története
Kedvenc szereplőm: Brenna
Kinek ajánlom: Történelmi romantikus rajongónak, mindképpen!
Értékelésem:  5 tőr
Érdekesség: Brenna egy nap jelképű medált hordott mindig magánál, amit édesapjától kapott. Ezért utána néztem mit is jelent ez a szimbólum. Szimbolikus értelemben, a Nap az életet adó fényt jeleníti meg, az egység, a legmagasabb isteni princípium képviselője. Magában hordja azt a fehér fényt, amelyben ott található az összes szín. A Nap mindenféle hierarchiában az első helyet foglalja el - így az asztrológiában is fölötte áll a többi szimbólumnak és erőnek. Ha jelentését le szeretnénk fordítani a földi analógiák szintjére, akkor ő lenne a király, az uralkodó. A Nap hordozza magában a hatalmat, mindig pompával teli és büszke. Az alkimisták az aranyfényű Napot a teremtőenergia megtestesüléseként, a teremtés szimbólumaként alkalmazták.

A Nap üzenete:
Hozz létre valamit, alkoss, teremts! forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése